לא, אין צורך במסיכות אב"כ, בעצם… לא, עדיין לא.
אז התמזל מזלי וזכיתי בבן זוג ובפעוט רגישים ללקטוז.
איזה כיף! מצאתי לעצמי 3 דרכי התמודדות:
הבן זוג מטורף על עוגות גבינה, פיצות, עוגות שוקולד חלביות.
הפעוט לפעמים רוצה יוגורט רגיל, גלידת שמנת בטעם תות עם סוכריות צבעוניות. בנתיים שורד על מעדן סויה (שהוא לא רע בכלל ומפתיע לטובה), ארטיקים ומלא פירות.
- אין יותר עוגות גבינה (כי לבד אין סיכוי שאוכל), זאת אומרת יש, אוכלים, סובלים (כולנו) אבל קשה לוותר על הכל בבת אחת.
- אין יותר פסטה שמנת פטריות – א-לה אלפרדו,
- אין יותר פיצה. טוב עם הפיצה הגזמנתי, מכינים ואוכלים וסובלים כמו עוגות גבינה.
אז איך מתמודדים?
- למצוא גן לילד שיש שם אמא טבעונית ולנסות לשכנע אותה להכין עוגות לכל החגיגות בגן. למשל כשהקינדרלעכים חגגו יום העצמאות בגן ועשו סעודה שלא תביש אף משפחה רבת משתתפים על המנגל, אותה אמא הכינה עוגת ביסקוויטים טבעונית. הילד נהנה!
- לזרום, לתת לתאום, לנסות לחשוף בתקווה אולי הרגישות נעלמה עם הזמן.
ואם כבר הוחלט לתת לטעום, לדאוג לאוורר את הבית, אפילו לישון עם חלונות פתוחים. לדאוג לכמות מסחרית של נייר טואלט, ספייר של כ-10 זוגות תחתונים ומכנסיים לילד ומערכת עצבים מברזל. - לחפש חלופות בבישול ואפיה.
את השמנת להקצפה מחליפה שמנת צמחית לעוגות. את החלב פרה מחליף משקה שקדים או אורז. חמאה בשמן קוקוס או כל שמן צמחי אחר ועובדים עם מה שיש.
לפני ימים ספורים החלטתי לפנק את הבן זוג בספגטי ברוטב שמנת פטריות.
איך מכינים רוטב מחומרים צמחיים?
אז מנה אחת הלכה לפח.. בכיתי על הפטריות, על קרם קוקוס, על הבזיליקום ועל המשקה אורז.
ישר התקשרתי לחברה להתייעצות, כי כשם הבלוג שלה (זה מה שהיא אמרה) ככה גם בחיים.. מה שאמרה זה מה שיש.
עברתי בסופר השכונתי ואספתי לידי את כל המרכיבים הצמחיים: קרם קוקוס נוסף, מי קוקוס, קרם בישול צמחי, שמנת להקצפה צמחית עוד פטריות ועוד בזיליקום ולבבות דקל לנשנוש.
עמדתי במטבח והתחלתי לרקוח את המנה.. בזה אחר זה נכנסו הפטריות, שום, קרם בישול ומשקה האורז והתבלינים. ואחרי עשרות דקות יצאה מנה שלא תביש אף רוטב שמנת פטריות אחר!
מזל שהספקתי לשים מעט בצד לארוחת צהרים עבורי כי את כל השאר הבן זוג חיסל בלי למצמץ.
אז שמי אנה, ואני אשתו של אדם ואמא ליונתן רגישים ללקטוז ואתמול הגעתי לרוטב פסטה טבעוני מנצח שהוא לא רוטב עגבניות!
אין יותר שמחה ממני לשתף את הדבר הזה איתכם..
ספגטי ברוטב "שמנת" פטריות (מספיק לשתי מנות)

המרכיבים המנצחים
- 1/2 חבילת ספגטי
- 1 מיכל קרם בישול
- צמחי של השף הלבן
- 1/2 כוס משקה אורז של תנובה
- אגוז מוסקט
- מלח, פלפל אורגנו וטימין
- בזיליקום טרי קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 חבילת פטריות פרוסות
- 1 כפית קמח
- 1/3 כוס מים קרים
- שמן זית
אופן הכנה:
1. לטגן את הפטריות על שמן זית, להוסיף את השום הכתוש.
2. להוסיף את התבלינים היבשים ולהמשיך לטגן.
3. למזוג את המיכל עם קרם בישול צמחי ולערבב היטב.
4. להוסיף את משקה האורז.
5. לתת להתבשל ולספוג את כל הטעמים ולהוסיף את הבזיליקום הקצוץ.
6. לתת להתבשל כ-10 דקות, לערבב את כפית הקמח עם המים הקרים ולהעביר למחבט עם הרוטב.
7. להמשיך לבשל עד הסמכה רצויה, לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך.
8. במקביל מבשלים את הספגטי, כאשר מוכן להעביר למחבת עם הרוטב, לערבב היטב.
9. להגיש חם בצלחת יפה עם עלה של בזיליקום.
בתיאבון!

הוא מרוצה ואני מרוצה!
איך אתם מתמודדים עם רגישות ללקטוז אצל הקרובים? רוצים לשתף? יש לכם הערות? שאלות? בקשות? תכתבו לי!
אל תשכחו לעקוב אחר הבלוג לקבל כתבות עם מתכונים, כתבות מקצועיות מתחום הקוסמטיקה הטבעית או סתם לקרוא על אה ועל דה..