תקופת היובש! הצילו!

זהו משפט קבוע שאני רואה ושומעת בשבוע האחרון.
"הצילו! יבש! מגרד! סדקים! נייר זכוכית!" – "מה למרוח?!" "זה ממש כוויות"
"שמן קוקוס הולך?" "מה עם שמן קוקוס?" "כן תמרחי שמן קוקוס!"
אז בואו אעשה לכם סדר לגבי השמן קוקוס.

שמן קוקוס

שמן קוקוס

לפני שנה וקצת כתבתי פוסט על שמן קוקוס, ממש כאן. כולל היתרונות והשימושים.
אני אוהבת את השמן הזה, מאוד! משתמשת בו גם בסבונים, גם במקרמים ומשחות ושפתונים שאני מכינה. מתמכרת לריח של הקוקוס ואפילו מצאתי שמן קוקוס נטול אכזריות.

יש כאן "אבל" תגידו לי… וזה נכון. צריך להבין מהו שמן הקוקוס ולמה הוא לא מתאים לכל אחד.

חומצות שומן

lauricacid

שרשרת חומצה לאורית

כל שמן מכיל בתוכו שרשראות של חומצות שומן, חלקן קצרות חלקן ארוכות מה שאחראי בין היתר על טיב ועל איכות המוצר ועל אופן השימוש בו.
ישנן מספר סוגי חומצות שומן ואני אתמקד באלו שנמצאות בשמן קוקוס:

חומצה לאורית (44-54%) – זהו החלק ה"קשה" בשמן (מה שאחראי על זה שהשמן מתמצק בטמפרטורה של כ-20 מעלות). חומצה לאורית בכמות גדולה עלולה לייבש את העור.
חומצה מיריסטית (13-19%) – גם כאן חומצה שאחראית על מיצוק וגם כאן כמות גדולה של חומצה זו עלולה לגרום ליובש.
שאר החומצות:
חומצה אולאית (5-8%)
חומצה לינולאית (1%)
ועוד אחראיות על לחות, רכות וכו'.

ברוקחות הטבעית, ההמלצה לשימוש בשמן קוקוס הינה עד 30% מכלל השמנים. שוב, אפשר גם יותר אבל אז יש סיכוי שהמוצר ייבש את העור.

אז מה עושים?

ההמלצה שלי לשלב את השמן קוקוס עם שמנים עשירים בחומצה לינולאית, לינולנית וחומצה אולאית למשל: שמן אבוקדו, שמן זית, שמן שומשום, חמאת שיאה, שמן חמניות ושמן שקדים מתוקים.
תקפידו על שמנים איכותיים בכבישה קרה, רצוי אורגניים.

וכאן מגיע שלב המתכון.

חמאת גוף מוקצפת

חמאת גוף, התמונה להמחשה בלבד

חמאת גוף, התמונה להמחשה בלבד

1 חלק חמאת שיאה איכותית
1 חלק חמאת קקאו
1 חלק שמן קוקוס איכותי בכבישה קרה
1 חלק שמן נוזלי (אבוקדו, זית, שקדים וכו')
20-30 טיפות שמנים אתריים (אופציונלי)

אופן הכנה:
להמיס את חמאת הקקאו עם השמן הנוזלי במיקרוגל בפולסים קצרים או לחלופין בבן מארי.
להוריד מהאש, להוסיף את חמאת השיאה והקוקוס ולערבב עד שהכל נמס.
לקרר כשעה ולאחר מכן להקציף עם בלנדר עד הכפלת הנפח של החמאה. כעשר דקות רבע שעה. זה הזמן להוסיף תמציות אתריות לריח נחמד. שילובים שאהובים עלי במיוחד:
לבנדר אשכולית (למרוח רק בערב)
לבנדר פצ'ולי
רוז אבסולוט ולבנדר
פלמרוזה
להעביר לצנצנת ולשמור בטמפרטורה של עד 24 מעלות כדי שהחמאה לא תימס. חשוב לציין כי בטמפרטורות נמוכות החמאה תהיה מעט קשה יותר אך עדיין מוקצפת ונמסה במגע עם העור.

(הערה – 1 חלק שווה לאופן מדידה, למשל – 1 כוס או אפילו 1/2 כוס, 1 כף, וכו'. אם בוחרים לפי כפות אז זה יכול להיות 2 כפות שיאה, 2 כפות קקאו, 2 קפות קוקוס ו-2 כפות שמן נוזלי).

המלצה אישית!
תחזיקו בבית את השמנים והחמאות, במיוחד בתקופת החורף. ניתן לעשות מהם מוצרים נפלאים למשפחה כולה. ניפגש בפוסט הבא!

 

 

לשאלות:

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים, עשה זאת בעצמך. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s